Żarówki

Awatar użytkownika
PRZEMO EL
Posty: 413
Rejestracja: 20 czerwca 2010, 20:05
Lokalizacja: ŁÓDŻ
Kontaktowanie:

Postautor: PRZEMO EL » 23 lutego 2012, 17:46

Kupiłem dziś OSRAM NIGHT BREAKER PLUS :lol: zobaczymy co są warte 8-)
www.nagumie.pun.pl strona Łódzkich motocyklistów
Obrazek
Awatar użytkownika
pavcioxx
Posty: 874
Rejestracja: 08 lutego 2010, 18:16
Lokalizacja: Nowa Dęba (okolice)

Postautor: pavcioxx » 24 lutego 2012, 13:08

PRZEMO EL pisze:Kupiłem dziś OSRAM NIGHT BREAKER PLUS :lol: zobaczymy co są warte 8-)


Z jakosci i ilosci swiatla bedziesz zadowolony na pewno a zywotnosc to loteria jak wszedzie.
jadą jadą chłopcy, chłopcy na japońcach, HEJ nikt ich nie dogoni bo kręcą do końca!!!
Awatar użytkownika
kamilbernacki
Posty: 672
Rejestracja: 06 września 2011, 18:37
Lokalizacja: Wrocław

Postautor: kamilbernacki » 03 marca 2012, 09:06

Witam. Chce wymienic zarowke swiatla mijanis. Musze sciagac czache? Jeszcze nie wymienialem wiec wole zapytac.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Łukasz XX
Posty: 133
Rejestracja: 01 kwietnia 2011, 22:20
Lokalizacja: SKC / WAWA

Postautor: Łukasz XX » 03 marca 2012, 10:30

troche trzeba się nagimnastykować ale dasz rade wymienić bez zdejmowania czegokolwiek. Ja wymieniałem w kilka minut na stacji benzynowej ;)
Awatar użytkownika
Rafał R
Posty: 492
Rejestracja: 27 września 2010, 15:38
Lokalizacja: Południe

Postautor: Rafał R » 03 marca 2012, 10:53

Napisz coś więcej jak to zrobiłeś... tak na przyszłość może się przydać.
Obrazek
Awatar użytkownika
thrillco
Posty: 884
Rejestracja: 04 października 2010, 08:32
Lokalizacja: Mikołów
Kontaktowanie:

Postautor: thrillco » 03 marca 2012, 15:19

może sie przydać przy kontroli drogowej xD

pewnie od spodu czachy, niestety w gazniku nie realne, gdyż jest wlot powietrza z siatek z przodu (wtrysk chyba ma te wloty bardziej naokoło stelarza/lampy) w gaźniku spotkamy tez chlodnice oleju w czachy ;/

trzeba mieć małe japonskie rączki
Obrazek
Awatar użytkownika
goguś
Posty: 735
Rejestracja: 20 sierpnia 2010, 19:16
Lokalizacja: Płock

Postautor: goguś » 03 marca 2012, 16:43

thrillco pisze:
trzeba mieć małe japonskie rączki
Fakt.mi się udało wymienić bez rozbierania.Ale nie mogłem założyć tego drucika/srężynki i po 2 godzinach poddałem się,zdejmując czache... :-?
Awatar użytkownika
Peterek
Posty: 1591
Rejestracja: 13 lipca 2009, 17:12
Lokalizacja: Okolice Wawy

Postautor: Peterek » 03 marca 2012, 20:24

Czachy nie ściągałem. Jedynie lewe wypełnienia owiewek, to przy zegarach i przy zbiorniku paliwa. Da radę. W Gabrysiewie miałem m in. taką przyjemność :)

pozdro
Żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce.
Awatar użytkownika
PRZEMO EL
Posty: 413
Rejestracja: 20 czerwca 2010, 20:05
Lokalizacja: ŁÓDŻ
Kontaktowanie:

Postautor: PRZEMO EL » 04 marca 2012, 08:50

Tak jak Peterek gada wystarczy wypełnienie zdjąć i po zawodach ;)
www.nagumie.pun.pl strona Łódzkich motocyklistów

Obrazek
Awatar użytkownika
danielbloch
Posty: 139
Rejestracja: 14 lutego 2010, 18:45
Lokalizacja: helmond-holandia

Postautor: danielbloch » 04 marca 2012, 12:44

Potwierdzam :) wystarczy wypełnienie przy zegarach ściągnąć:) :-D
bo maneta jest od tego by nią kręcić na całego:)

komar, jawka, romet ogar,simson s51, wsk 3 ,wsk4, wfm, shl. mz 150. mz 250, jawa ts 350, honda vfr 750 rc 36, cbr 1100xx, c.d.n.:)
Awatar użytkownika
goguś
Posty: 735
Rejestracja: 20 sierpnia 2010, 19:16
Lokalizacja: Płock

Postautor: goguś » 04 marca 2012, 20:06

danielbloch pisze:Potwierdzam :) wystarczy wypełnienie przy zegarach ściągnąć:) :-D
:oops:
Awatar użytkownika
rederyk
Posty: 376
Rejestracja: 06 sierpnia 2009, 16:43
Lokalizacja: okolice Lublina

Postautor: rederyk » 04 marca 2012, 20:12

Ja wymieniłem obie żarówki bez odkręcania czegokolwiek. Dostęp ograniczony ale możliwy od spodu po omacku. Dodam jeszcze że wyragulować światła też można bez rozkręcania połowy motocykla.
Ostatnio zmieniony 04 marca 2012, 20:12 przez rederyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
PRZEMO EL
Posty: 413
Rejestracja: 20 czerwca 2010, 20:05
Lokalizacja: ŁÓDŻ
Kontaktowanie:

Postautor: PRZEMO EL » 04 marca 2012, 20:29

Jezeli chodzi o regulacje wystarczu kierownice skrścić w lewo lub w prawo i wsadzić reke z góry
www.nagumie.pun.pl strona Łódzkich motocyklistów

Obrazek
Awatar użytkownika
Łukasz XX
Posty: 133
Rejestracja: 01 kwietnia 2011, 22:20
Lokalizacja: SKC / WAWA

Postautor: Łukasz XX » 05 marca 2012, 13:25

ja robiłem tak jak rederyk, czyli bez rozkręcania czegokolwiek. 5 minut i wymienione ale nie powiem trzeba było się ręką nagimnastykować, jednak lepsze to niż zbędne rozkręcanie motocykla. Rękę włożyłem oczywiście od dołu czachy stojąc przed motocyklem.
Awatar użytkownika
Kozichwost
Administrator
Posty: 1282
Rejestracja: 04 maja 2010, 10:43
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Postautor: Kozichwost » 05 marca 2012, 21:10

Ja tak czytam i się zastanawiam, czy wy macie wszystkie plastiki na przodzie tak jak powinniście mieć, skoro bez rozkręcania możecie żarówkę wymienić.... U mnie w gaźniku nie ma szans - nad chłodnicą plastik, po bokach plastik wszędzie plastik....nic nie widać
XX rulez

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość