Zmiana podświetlenia zegarów

Awatar użytkownika
paweron
Posty: 790
Rejestracja: 26 września 2010, 22:14
Lokalizacja: Piła

Postautor: paweron » 13 września 2015, 09:28

Zicer fajnie wyszło ;)
Awatar użytkownika
Krecha
Posty: 241
Rejestracja: 31 maja 2012, 21:57
Lokalizacja: ze wsi

Postautor: Krecha » 15 września 2015, 08:20

Zicer podrzuć linka do aukcji.
Awatar użytkownika
Zicer
Posty: 62
Rejestracja: 20 sierpnia 2015, 11:17
Lokalizacja: Tarnów

Postautor: Zicer » 16 września 2015, 08:11

Awatar użytkownika
Krecha
Posty: 241
Rejestracja: 31 maja 2012, 21:57
Lokalizacja: ze wsi

Postautor: Krecha » 21 września 2015, 08:57

Dzięki Zicer, weź jeszcze tylko utwierdz mnie w przekonaniu że nic przerabiać nie trzeba, tylko wyciąga się stare żarówki i wkłada nowe. U mnie pewnie nie będzie piorunującego efektu ze względu że prędkościomierz i tak będzie w ori kolorze ale coś pokombinuje i zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Awatar użytkownika
zip_77
Posty: 1360
Rejestracja: 26 lipca 2011, 19:46
Lokalizacja: Poznań

Postautor: zip_77 » 21 września 2015, 09:20

Krecha pisze:...weź jeszcze tylko utwierdz mnie w przekonaniu że nic przerabiać nie trzeba, tylko wyciąga się stare żarówki i wkłada nowe. ....


dokładnie, nic nie trzeba przerabiać wyciągasz stare żarówki wkładasz nowe ledowe i gra (przynajmniej przy analogach tak jest)
OGAR 205 -> MZ-ETZ 150 -> GS 500E -> VX 800 -> VFR 750F (RC36II) -> YZF 1000R THUNDERACE -> CBR 1100 XX BLACKBIRD
Awatar użytkownika
Krecha
Posty: 241
Rejestracja: 31 maja 2012, 21:57
Lokalizacja: ze wsi

Postautor: Krecha » 21 września 2015, 09:25

A kolor żarówek jaki ma być?
Awatar użytkownika
azja-83
Posty: 440
Rejestracja: 26 kwietnia 2012, 23:03
Lokalizacja: Racibórz

Postautor: azja-83 » 21 września 2015, 13:35

Krecha pisze:A kolor żarówek jaki ma być?


Biały zimny
Tylko Honda :D
Awatar użytkownika
Zicer
Posty: 62
Rejestracja: 20 sierpnia 2015, 11:17
Lokalizacja: Tarnów

Postautor: Zicer » 21 września 2015, 18:51

Krecha pisze:A kolor żarówek jaki ma być?


Dokładnie tak, biały zimny i efekt jak na fotach :-D
Awatar użytkownika
wojtek_w4
Posty: 731
Rejestracja: 10 maja 2012, 07:50
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: wojtek_w4 » 22 września 2015, 08:26

tylko przy wymianie trzeba pamiętać aby zachować biegunowość przy ledach . Czyli plus na plus i minus na minus bo nie zaświeca inaczej ;) . Ale metodą prub i błędów się da sprawdzić . Po prostu jeżeli nie świeci to trzeba o 180 stopni ją przekręcić w gnieździe żeby się bieguny zamieniły i będzie gitara ;)
Awatar użytkownika
Niebieski
Posty: 675
Rejestracja: 29 stycznia 2012, 22:07
Lokalizacja: pomorskie

Postautor: Niebieski » 22 września 2015, 08:47

Hehe, najlepiej najpierw wyjąć z gniazda, przekręcić o 180 stopni i dopiero zamocować w gnieździe.

Co niektórzy będą kręcili i narobią jeszcze sobie szkody :-)
Ostatnio zmieniony 22 września 2015, 08:50 przez Niebieski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Krecha
Posty: 241
Rejestracja: 31 maja 2012, 21:57
Lokalizacja: ze wsi

Postautor: Krecha » 22 września 2015, 11:29

Żaróweczki zamówione, jak wymienię to pochwalę się efektem (jak będzie czym).
Awatar użytkownika
wojtek_w4
Posty: 731
Rejestracja: 10 maja 2012, 07:50
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: wojtek_w4 » 22 września 2015, 14:37

Niebieski pisze:Hehe, najlepiej najpierw wyjąć z gniazda, przekręcić o 180 stopni i dopiero zamocować w gnieździe.

Co niektórzy będą kręcili i narobią jeszcze sobie szkody :-)


:mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Krecha
Posty: 241
Rejestracja: 31 maja 2012, 21:57
Lokalizacja: ze wsi

Postautor: Krecha » 27 października 2015, 20:43

W końcu znalazłem czas na wymianę a w zasadzie na wyrzeźbienie nowych żarówek. Jak się okazało po zdjęciu obudowy to oryginalne są dużo mniejsze niż te zamówione z powyższej aukcji. Trzeba bylo zdjąć ten plastik i kombinować z drutami. W koncu się udało złożyłem jak należy przekręcsm kluczyk i zonk. Zamiast pięknego niebieskiego podświetlenia obrotomierza tak ja u wszystich oczywiście u mniej jest takie jak było tylko nieco jaśniejsze, ogólnie to nie jest źle bo bardzo dobrze go widać w ciemności. Tylko pytanie co zrobiłem źle, że nie mam niebieskiego podświetlenia? Nieukrywam że liczyłem na ten niebieski bo pasowałby mi do woltomierza.
Awatar użytkownika
wojtek_w4
Posty: 731
Rejestracja: 10 maja 2012, 07:50
Lokalizacja: Warszawa

Postautor: wojtek_w4 » 28 października 2015, 07:09

bo jeśli masz już zegary cyfrowe to nie będzie na niebieskiego . Chyba że niebieskie ledy wstawisz. W analogowych tarcze są koloru niebieskiego i dlatego na niebiesko świcą ;)
Awatar użytkownika
Krecha
Posty: 241
Rejestracja: 31 maja 2012, 21:57
Lokalizacja: ze wsi

Postautor: Krecha » 28 października 2015, 10:02

wojtek_w4 i wszystko jasne, dzięki za wyjaśnienia.

Wróć do „Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości