Wskaźnik ładowania

Wszelkie dyskusje na temat modyfikacji i problemów z elektryką, światłami, owiewkami, lakierowaniem a także o pozostałych elementach nadwozia
Awatar użytkownika
maciej77
Posty: 503
Rejestracja: 07 września 2014, 16:10
Lokalizacja: Gniezno

Postautor: maciej77 » 11 marca 2015, 20:55

A w realu wygląda tak 8-)

Obrazek
Awatar użytkownika
MARO_M
Administrator
Posty: 1634
Rejestracja: 14 października 2012, 07:21
Lokalizacja: Wawa

Postautor: MARO_M » 11 marca 2015, 21:58

no muszę stwierdzić, że bardzo ładnie Ci to wyszło
Awatar użytkownika
maciej77
Posty: 503
Rejestracja: 07 września 2014, 16:10
Lokalizacja: Gniezno

Postautor: maciej77 » 11 marca 2015, 22:10

"senkju" :roll: gdyby ktoś wymyślił sobie że zrobi to po prawej stronie(w prawym wypełnieniu)-podpowiadam- nie da rady idzie tamtędy wiązka instalacji
Awatar użytkownika
g_r_o
Posty: 1322
Rejestracja: 22 lipca 2012, 12:21
Lokalizacja: Łuków/Warszawa

Postautor: g_r_o » 12 marca 2015, 09:43

Fajnie i nie powinno przeszkadzać w użytkowaniu ! :)
"Kto nie dąży do rzeczy niemożliwych, nigdy ich nie osiągnie"
Awatar użytkownika
azja-83
Posty: 440
Rejestracja: 26 kwietnia 2012, 23:03
Lokalizacja: Racibórz

Postautor: azja-83 » 18 marca 2015, 15:15

A te prostokątne jak macie zamontowane ?
Tylko Honda :D
Awatar użytkownika
emil
Administrator
Posty: 1216
Rejestracja: 25 sierpnia 2013, 21:24
Lokalizacja: SO/SZA

Postautor: emil » 18 marca 2015, 15:54

ja mam tam pod spodem upchane kostki od manetek, było by ciężko.
Kluczyk tego nie zasłania?
Fajne rozwiązanie :-) swego czasu zastanawiałem się nad diodą led 3kolorową, przy pomocy 3 oporników wysterować na odpowiednie napięcia, tylko trzeba by mieć miernik i jakiś regulowany zasilacz, żeby niskie i wysokie napięcie uzyskać.
Awatar użytkownika
Tomek_XX
Posty: 423
Rejestracja: 31 stycznia 2012, 13:39
Lokalizacja: ok. Piotrkowa Tryb.

Postautor: Tomek_XX » 18 marca 2015, 16:32

azja-83 pisze:A te prostokątne jak macie zamontowane ?

Ja zakupiłem tego http://allegro.pl/woltomierz-samochodow ... 30434.html. Zamontowałem go centralnie nad prędkościomierzem i jest git majonez :-D
Honda CBR 1100XX Blackbird
Awatar użytkownika
maciej77
Posty: 503
Rejestracja: 07 września 2014, 16:10
Lokalizacja: Gniezno

Postautor: maciej77 » 18 marca 2015, 21:34

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
MARO_M
Administrator
Posty: 1634
Rejestracja: 14 października 2012, 07:21
Lokalizacja: Wawa

Postautor: MARO_M » 18 marca 2015, 21:42

No full wypas. :-)
Awatar użytkownika
azja-83
Posty: 440
Rejestracja: 26 kwietnia 2012, 23:03
Lokalizacja: Racibórz

Postautor: azja-83 » 22 marca 2015, 14:54

takie pytanie, mogę to podpiąć pod przekaźnik z grzanych manetek ? czy dać osobny żeby nie przekłamywał wartości ?
Tylko Honda :D
Awatar użytkownika
Tomek_XX
Posty: 423
Rejestracja: 31 stycznia 2012, 13:39
Lokalizacja: ok. Piotrkowa Tryb.

Postautor: Tomek_XX » 22 marca 2015, 15:13

azja-83 pisze:takie pytanie, mogę to podpiąć pod przekaźnik z grzanych manetek ? czy dać osobny żeby nie przekłamywał wartości ?

Ja bym dał osobno, ponieważ może Ci przekłamywać wartości. Minusa dajesz bezpośrednio do aku a plusa szukasz "po stacyjce" w kostce pod zegarami. Po przekręceniu kluczyka powinien działać i pokazywać odpowiednie wartości ;-)
Honda CBR 1100XX Blackbird
Awatar użytkownika
maciej77
Posty: 503
Rejestracja: 07 września 2014, 16:10
Lokalizacja: Gniezno

Postautor: maciej77 » 22 marca 2015, 15:22

Ja dałem plus po stacyjce a minus do ramy
(śruba mocowania przewodów hamulcowych-lewa strona) ;-)
Awatar użytkownika
azja-83
Posty: 440
Rejestracja: 26 kwietnia 2012, 23:03
Lokalizacja: Racibórz

Postautor: azja-83 » 22 marca 2015, 15:32

Ok, dzięki
Tylko Honda :D
Awatar użytkownika
DOMIN
Posty: 628
Rejestracja: 01 lutego 2014, 12:26
Lokalizacja: Dąbie

Postautor: DOMIN » 26 marca 2015, 14:20

maciej77, ja też dałem minus do ramy... Bez sensu moim zdaniem było ciągnąć dodatkowy przewód jak sprawdziłem bezpośrednio do aku i przekłamania nie było względem wartości uzyskanej przy podłączeniu do ramy... Pozdro
SUZUKI GSX 600F> YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE> HONDA CBR 1100 XX SUPER BLACKBIRD> LwG
Obrazek
Awatar użytkownika
Wieslaw730
Posty: 207
Rejestracja: 12 stycznia 2013, 15:48
Lokalizacja: Rzeszów

Postautor: Wieslaw730 » 27 marca 2015, 19:03

A ten biały przewód gdzie podpinaliście :?:

Wróć do „Rama / Owiewki / Elektryka”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość